MARKET ve HİPERMARKETLERDE OZOSTYLE SİSTEMLERİ
Ozon, mikrobiyolojik ve bakteriyel organizmaların yok edilmesinde en önemli dezenfektandır.
OZOSTYLE Sistemeleri ; Şarküteri, sebze ve meyve, et ve balık reyonlarında, depolarda, et, balık ve tavuk işleme tezgahları ile aletlerinde oluşabilecek tüm bakterileri %99.9 oranında öldürür ve virüs oluşumunu engeller. Ürünlerin saklama ve raf ömrünü arttırır. Sebze ve meyve ürünlerinin üzerindeki tarım ilaçlarının okside edilmesini sağlar. Teşhir ve soğuk depolama alanlarında etilen gazının okside ederek, ürünlerin bozulmasını engeller. Kurulum maliyetinden başka herhangi bir sarf maliyeti yoktur.
Reyonlardan ortama yayılan kokuları yok eder. OZOSTYLE uygulamasından sonra hijyen ve oksijen yoğun bir ortam oluşturur. Bu fresh hava müşteriler üzerinde olumlu bir etki bırakır. Özellikle günümüz bulaşıcı hastalıklarının tehlike oluşturduğu bu günlerde yoğun insan sirkilasyonu sebebiyle oluşabilecek risklere karşı hem müşteriler hemde market personeli içiin alınabilecek en iyi koruyucu bir tedbirdir.
Özellikle market arabalarının büyük risk taşıması onların genelde “dezenfekte” edilmemesinden kaynaklanıyor. Öyle ki market arabalarının başta “tutma bölümü” olmak üzere tüm zemininde hastalıklara neden olan çeşitli türde “patojen (hastalık oluşturucu) mikroorganizmalara” rastlanmıştır. Ancak bunun hastalık önleyinci bir tedbir olmadığı muhakkaktır. Gün içinde yüzlerce el tarafından dokunulan arabaların kaba temizliği yapılarak tekrar servise konması “hijyenik” açıdan bazı riskleri de beraberinde getirir.
“EL DEĞMEMİŞ ARABA İLE ALIŞVERİŞ”
OZOSTYLE bu alandaki ihtiyaca “KAPALI ODA” yöntemi ile çözüm getirmiştir. “Kapalı Oda” sistemi ile her müşteri sterilizasyonu yapılmış market sepetini alarak, güvenli alışverişini gerçekleştirebilecektir. Bu uygulama market zincirleri arasında yeni bir rekabet ortamı yaratarak, tüketicilerin sağlığını düşünen marketleri de gündeme taşımış olacaktır.
DİKKAT
Domuz gribi, Meksika gribi, Sars, Mers, Kovit-19 gibi bazı virüse bağlı salgın hastalıklarının bulaşması “hapşırma” sonucu havaya yayılan “virüsler” yoluyla gerçekleşiyor. “Kontakt buluşma” ise el temizliğine dikkat etmeyen bireyler kanalıyla gerçekleşiyor. Yapılan araştırmalarda “mikrop yuvası” satıhlar olarak “umuma açık bilgisayarlar”, “toplu taşıt araçları” ve “süpermarket arabaları” tespit edilmiş.